GÖRAN, 53: Välkommen till den manliga gemenskapen, Zara!

“Det är inte Zara som är problemet, det är vi män”, säger Sven Melander i en video som sprids fortare på sociala medier än klamydia på en musikfestival. Tala för dig själv, Sven. Till exempel är jag en man, och jag är då verkligen inget problem. Faktum är att jag dagligen arbetar aktivt för alla människors rätt till lika värde. Ja, du läste rätt. Inte alla människors lika värde utan alla människors rätt till lika värde.

Det är ett vanligt missförstånd att det är synd om tjejerna. Ja, det är otrevligt att vara tjej. Att tillhöra det kvinnliga könet betyder att du befinner dig längst ned i pyramiden, utsätts för förtryck, diskriminering och andra obehagliga upplevelser. Det är inte synd om er. Sluta gnäll. Ni kan välja att ha det bättre!

Vi är alla överens om att samhället är en pyramid. En pyramid där den medelålders, vita heteromannen står på toppen. Självklart är det så – och det är finfint här uppe ska ni veta! Vädret är bra, lönerna är höga och kaffet är alltid nybryggt. Faktiskt så förstår jag inte varför någon skulle vilja vara någon annanstans. Ni där nere klagar ju jämt! Ni tycker att lönerna är för låga, att lagarna inte inkluderar er, att ni inte har samma möjligheter som jag har. Men det är aldrig någon som pratar om varför ni ändå väljer att vara där nere vid pyramidens botten. Varför lida när ni kan låta bli? Bli en man! Bli mig! Bli Göran!

Jag, Göran, 53, vänder mig till Zara Larsson och hennes anhängare när jag säger: Det hela är mycket enkelt. Vill du ha privilegier – så ta dem. Vill du ha högre lön – löneförhandla. Vill du ha utrymme – ta det. Det är inte så svårt! Bli en medelålders, vit heteroman. Kasta dig in i medelklassen. Släng på en mustasch och knyt slipsen. Välj att ha makt, status och pengar. Välj att bli lyssnad på, att aldrig bli ifrågasatt och att få allt du vill ha. Den manliga gemenskapen välkomnar dig med öppna armar. Alla kan ta sig till toppen av pyramiden.

Så, sitt inte där nere och gnäll, skaffa dig privilegier istället. Jag garanterar att det är mycket trevligare. Häng på mig och Sven Melander – bli en Man! Bli en Göran! Du kan, du vill, du törs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s