PMS – Res en staty

Skärmavbild 2016-02-15 kl. 19.37.45

Spelades 2014-2016 på:
Bonden Bar
KKSB (Helsingborg)
Smålands Nation (Lund)
Teater Tribunalen
Kulturhuset Stadsteatern
moment:teater

Konstnärlig ledning: Tora Enkvist
Musik: Silent Caravan
Kostym: Moa Johansson & Johanna Ek
På scen: Edda Edlund, Alicia Högfors Lindståhl, Malin Olsson, Samuel Skoglund
DJ/körtekniker: Johanna Orädd, Elias Mahfoud, Tora Enkvist
Produktion 2014-2015: Wannguard Production & Platanus Produktion
Produktion 2015-2016: Carolina Oscarsson & Tora Enkvist

PMS var en queerfeministisk revy som med humor och musik men också allvar betade av allt mellan free the nipple, transfobi, sexuellt våld och hur dickpicks egentligen är det slutgiltiga beviset för att marknadsekonomi är en myt.

Det är en revolutionskabaré. En revoltrevy. Ett hemligt källarmöte för PMS:s soldater. Hit kommer alla vi som fått nog av de patriarkala strukturerna och alla deras konsekvenser. Alla vi som vill vara med när revolutionen kommer – revolutionen som PMS kommer att starta.

PMS står för Patriarkatet Måste Störtas och är den underjordiska rörelse som länge arbetat för att förbereda den stora omvändningen. Revolutionsdagen närmar sig och PMS måste nu samla ihop alla sina soldater och koncentrera riktningen. Vilka är vi, vad ska vi göra och hur?
Baren har öppnat, powerpointen är riggad, folkmassan är samlad. Mötet kan börja. Varför ska vi egentligen göra den här revolutionen? Ibland känns det som att ilskan göder sig själv, har vi glömt varför vi alls blev arga? Vi måste påminna oss om varför vi kämpar. Därför PMS. Därför detta möte.

Vi måste minnas varför vi kämpar för att kunna enas i kampen. Vi får inte längre låta oss splittras. Vi får inte längre låta oss rikta hatet mot varandra. Hatet måste enas. Hatet måste enas mot en gemensam fiende. Den fienden är patriarkatet. Så med detta källarmöte samlas vi och efteråt går vi ut tillsammans. Enade. Ta på er foträta skor och tåliga kläder, för revolutionen börjar här.

Res en staty from Nilleteatern on Vimeo.

 


Presskontakt: carolina@nilleteatern.com
Pressfoto: Sujaila Scott